Apnikusi vistas fileja? Izmēģini šo recepti!
Tie, kas aktīvi sporto, īpaši bieži uzturā lieto vistas fileju. Piedāvāju vienu recepti, kā pamainīt vistas filejas ierasto garšu un izskatu.
Nepieciešams (6 nelielām porcijām):
- 3 vistas filejas (bez kauliem, bez ādas);
- 1 svaigs tomāts;
- 1 gab. Mozzarella siers (125 g);
- 6 pilnas tējkarotes bazilika pesto;
- svaigs baziliks (dekorēšanai);
- griķi (piedevām);
- spināti, vai citi salāti (piedevām);
- taukvielas cepamtrauka iesmērēšanai.
Pagatavošana:
- Uzkarsē cepeškrāsni līdz 200 °C.
- Stikla cepamtrauku iesmērē ar taukvielām, pārgriež vistas filejas uz pusēm un saliek traukā vienu otrai blakus.
- Katru vistas fileju apsmērē ar pesto, uzliek siera un tomāta šķēlīti.
- Cep krāsnī 20 – 30 minūtes, atkarībā no fileju biezuma.
- Pirms pasniegšanas dekorē ar svaiga bazilika lapiņām un pievieno griķus, spinātus. Šķidrums, kas izveidojies traukā, var lieliski noderēt, kā mērcīte uz griķiem, tā ietaupot laiku gardas maltītes pagatavošanai.
*Attēlos vistas fileja tika gatavota cepeškrāsnī uz cepampapīra un pasniegta ar griķiem un sarkano lēcu mērci, bet nākamo reizi šādu maltīti taisīšu uzreiz cepamtraukā, lai no pesto radušos mērcīti var izmantot lietderīgi. Cepamtraukā arī uzglabāju pēc vakariņām atlikušās vistas filejas. Ieteicamais pagatavotu vistas fileju uzglabāšanas laiks, ja uzreiz pēc atdzišanas tās ieliek ledusskapī, ir 3 līdz 4 dienas.
Teksts un foto: Klinta, foodprep.lv
Vēl vienu gardu vistas filejas recepti meklē manā blogā – Vistas fileja nagetu stilā.
Labu apetīti un uz tikšanos treniņos!