Recepte no pāri palikušajām piparkūkām
Svētku laikā no neapēstajām piparkūkām pagatavo gardo Piparkūku siera kūku!
Nepieciešams:
Pamatnei
- 150 g piparkūkas
- 50 g riekstu sviests
- pāris ēdamkarotes piena
Pildījumam
- 180 g biezpiens
- 200 g krēmsiers
- 2 olas
- 2 ēdamkarotes mīļāko miltu
- saldinātājs (20-25 pilieni flavor drops, vai 4-5 karotītes stēvija/cukurs vai tml.)
- nedaudz svaigas vai saldētas ogas, augļi
Pagatavošana:
- Virtuves kombainā sasmalcina piparkūkas, pārber tās bļodā. Pievieno riekstu sviestu un pienu, lai masa kļūst ķeepīga.
- Kūkas veidni izklāj ar cepamo papīru, izkārto piparkūku masu.
- Virs piparkūku masas izklaidus izber saldētas/svaigas ogas, mandarīnu gabaliņus utt.
- Viruves kombainā vai ar blenderi/mikseri rūpīgi sajauc biezpienu, krēmsieru, olas, miltus un saldinātāju viendabīgā masā, pārlej uz kūkas.
- Kūku liek 170 grādos uzkarsētā cepeškrāsnī uz aptuveni 40min (iesakām pirmās 20min augšpusi piesegt ar cepamo papīru, lai tā neapdeg).
- Kad kūka gatava, ņem āra un atdzesē veidnē, tad ņem to ārā un rotā pēc sirds patikas.
Teksts un foto sadarbībā ar Māru no Edamskaisti